Fotografii GRATUITE – Cele mai bune site-uri de unde le poti descarca

Fotografii GRATIS - Cele mai bune site-uri de unde le poti descarca

Deoarece stim cat de importante sunt fotografiile pentru orice proiect online (site web, blog, promovare etc) si nu numai si pentru ca in general imaginile de calitate sunt supuse legii copyright-ului iar folosirea lor in scop comercial costa, ne-am gandit sa facem pentru tine o selectie a celor mai bune site-uri de unde poti descarca aceste poze 100% GRATIS.

 

Toate site-urile de fotografii sugerate in acest articol ofera in prezent imagini care se afla sub reglementarile Creative Commons CC0 license – Public Domain Dedication. Aceasta inseamna ca autorul acestora a decis sa le dedice domeniului public, renuntand astfel la toate drepturile asupra lor.

Cu alte cuvinte fotografiile pot fi copiate, modificate, distribuite chiar si in scop comercial, fara a se cere vreo permisiune speciala.

 

Mai multe despre Creative Commons CC0 license – Public Domain Dedication: aici.

https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/

 

In mod ce poate parea surprinzator exista pe internet numeroase site-uri care ofera fotografii GRATIS sub diferite tipuri de licente.

Noi insa am facut selectia de mai jos dintre cele care ofera cele mai numeroase imagini, la rezolutie buna, de calitate si cel mai important gratis inclusiv pentru uz comercial.

 

Cu alte cuvinte: Sunt gratis, ia-le si fa ceva folositor cu ele!

 

1. StockSnap.io

https://stocksnap.io/

Ofera o larga varietate de fotografii, cu rezolutie buna, toate GRATUITE si sub licenta CC0 – fara copyright.

Pe acest site poti gasi mereu fotografii noi, deoarece sute de fotografii sunt adaugate zilnic.

Pentru fiecare fotografie sunt indicate numarul de vizualizari, cate persoane au marcat-o ca si favorita si de cate ori a fost descarcata. Astfel iti poti da seama de popularitatea ei.

Site-ul este foarte bine organizat, navigarea printre fotografii fiind foarte usoara:

– fotografiile sunt grupate pe categorii

– exista search bar – pentru cautari dupa cuvinte cheie

– exista categorii speciale de: Trending (cele mai in voga), Views (cele mai vizualizate), Downloads (cele mai des descarcate), Favorites (cele mai des votate ca si favorite)

In plus te poti abona la un newsletter saptamanal prin care iti trimit cele mai bune fotografii care au fost postate.

2. Pixabay

https://pixabay.com

Peste un milion de fotografii, poze, ilustratii si grafice vectoriale oferite gratuit pentru a fi folosite in scopuri comerciale si non-comerciale.

Navigarea este usoara, datorita search bar-ului si a gruparii pe categorii.

Desi toate pozele sunt oferite cu titlu gratuit, in cazul inc are apreciati in mod special munca vreunuia dintre fotografi, exista si optiunea de a face mici donatii, “de o cafea”, prin paypal, in schimbul fotografiei descarcate.

 

3. Unsplash

https://unsplash.com/

Peste 200 000 de fotografii de calitate si la rezolutie buna, toate oferite gratuit atat pentru scop comercial cat si non-comercial.

Navigarea este oarecum mai anevoioasa deoarece fotografiile sunt grupate in colectii, dupa autori si nu dupa categorii tematice.

Exista totusi un search bar de mare ajutor la cautarea dupa cuvinte cheie.

Pentru fiecare fotografie in parte sunt specificate numarul de vizualizari, numarul de descarcari si numarul de like-uri primite.

4. Negative Space

https://negativespace.co

Inca un site care ofera numeroase fotografii in mod gratuit pentru a fi folosite in orice scop.

Pozele sunt de asemenea grupate in categorii si exista si varianta de cautare dupa cuvinte cheie pentru o mai usoara accesare. Ofera totodata si varianta de a te abona la newsletterul lor pentru a primi cele mai noi fotografii in mod saptamanal.

Promoveaza in subsol si fotografii cotnra cost oferite de Shutterstock

5. Pexels

https://www.pexels.com/

O colectie de poze selectionate foarte atent din mai multe surse de fotografii oferite gratuit, majoritatea cu un mare impact vizual.

Din nou se aplica regula gratuitatii absolute, atat pentru uz personal cat si comercial.

6. FreePhotos.cc

https://freephotos.cc/

Inca o sursa de imagini ce pot fi descarcate gratuit si pot fi folosite inclusiv in scop comercial.

Navigarea este usoara deoarece sunt grupate in numeroase categorii amanuntit definite si in acelasi timp exista si un search bar pentru cautarea dupa cuvinte cheie.

Pentru fiecare fotografie este specificat si autorul, astfel incat, in cazul in care vrei il poti mentiona in semn de respect pentru munca sa.

Site-ul promoveaza si fotografii contra cost oferite de iStock

7. Foodiesfeed

https://www.foodiesfeed.com/

Daca esti interesat de fotografii pe teme culinare, s-ar putea ca acest site sa-ti fie de un real folos.

Navigarea este ceva mai dificila deoarece gruparea pe categorii este destul de limitata si nu tocmai cea mai inspirata, insa de un real ajutor este search bar-ul.

Pe langa sectiunea cu fotografii gratuite, mai ofera si o sectiune Premium, cu fotografii mult mai reusite, insa contra cost.

Speram ca cele de mai sus sa-ti fie folositoare, iar daca ti-au placut, mai poti reveni la aceasta pagina deoarece lista este inca deschisa si alte noi site-uri vor fi adaugate in timp.

Cursurile Alpha Start

Facebook Ads

Bazele SEO

Google AdWords

Facebook Seniori

Servicii Alpha Start

Servicii SEO

Campanii Facebook Ads

Campanii Google AdWords

Servicii SEO

Campanii Facebook Ads

Campanii Google AdWords